flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд заборонив діяльність Громадської організації «Молодіжна Єдність»

20 лютого 2015, 12:44

20 лютого 2015 року у  Одеському окружному адміністративному суді відбувся  розгляд справи про заборону та припинення діяльності Громадської організації «Молодіжна Єдність». З таким позовом до суду звернулась Реєстраційна служба Одеського міського управління юстиції. Третьою особою на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору виступила прокуратура Одеської області.

У відкритому судовому засіданні сторони підтримали позовні вимоги, мотивуючи їх тим, що лідер вказаного об’єднання здійснював публічні заклики до змін території або державного кордону України та форми державного устрою. Крім того, громадською організацією проводились заходи та розповсюджувались друковані матеріали сепаратистського спрямування, які містили висловлювання, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі. Вироком  Шевченківського районного суду міста Києва лідера ГО «Молодіжна єдність» визнано винним за чч. 1, 2 ст. 110 Кримінального кодексу України,  «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та затверджена угода про визнання винуватості.

Представник відповідача до суду не зявився.

Враховуючи наведене, суд постановив адміністративний позов Реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції – задовольнити повністю.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Повний текст буде розміщено у Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/ .