flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для грантерів Проекту USAID "Справедливе правосуддя"

20 лютого 2015, 17:43

19 лютого 2015 року у місті Києві Проект USAID "Справедливе правосуддя" провів семінар для представників громадських організацій та судів, які пройшли конкурсний відбір на участь у багатосторонній програмі, спрямованій на залучення громадянського суспільства до процесу судової реформи в Україні.

Участь у заході взяли керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник та прес-секретар суду Надія Бойко, які разом із громадською організацією – грантером «Спілка юристів Одеської області», яку представляли Голова Правління Олександр Рябець та перший заступник Голови правління Анатолій Яценко були ініціаторами реалізації спільної програми «Налагодження діалогу судів та ЗМІ – шлях до порозуміння з громадськістю».

В рамках семінару представниками Проекту було презентовано «Інструкцію щодо здійснення грантових програм». Присутні обговорили питання комунікації, фінансової звітності та оцінювання результатів проектів. Також учасники семінару мали змогу обмінятися досвідом реалізації подібних програм.

Як зазначила Ольги Пасічник, налагодження комунікації судів з громадськістю та засобами масової інформації є одним із головних  стратегічних завдань судової влади України. У цьому зв’язку особлива увага має бути приділена фахівцям із зв'язків зі ЗМІ у судах, оскільки саме вони слугують головною з'єднувальною ланкою між громадськістю, засобами масової інформації та судом. Роль прес-секретарів полягає у забезпеченні спеціалізованої комунікації з громадськістю від імені суду та набуває актуальності з огляду на тенденції, направлені на побудову та розвиток громадянського суспільства в Україні, становлення демократії. Уміння створювати сильні ключові повідомлення дозволить суду заявити про свої потреби та демонструвати вчинки для забезпечення справедливого доступу до правосуддя.

На вирішення проблеми ефективної комунікації суду із засобами масової інформації і буде спрямовано проект

 

Довідково Проект «Cправедливе правосуддя» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і працює в Україні з жовтня 2011 року.

Місія проекту Сприяти демократичному та економічному розвитку України, надаючи допомогу в становленні справедливої, незалежної та прозорої судової системи.