flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання працівників апарату Одеського окружного адміністративного суду з актуальних питань сьогодення

08 квітня 2024, 14:13
Навчання працівників апарату Одеського окружного адміністративного суду з актуальних питань сьогодення.
 
Наприкінці робочого тижня працівники апарату ООАС відволіклися від виконання своїх основних обов’язків та отримали надзвичайно корисні та актуальні в реаліях сьогодення знання. Війна вносить корективи у наше життя, тому вислів «врятуй себе сам» зараз актуальний, як ніколи, та набув іншого відтінку.
 
Співробітники Територіальне управління Служби судової охорони у Одеській області та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головне управління ДСНС України в Одеській області навчали правників, як зберегти життя і здоров’я в умовах різноманітних загроз, наданню першої домедичної допомоги собі та оточуючим у разі виникнення надзвичайної ситуації тощо.
Працівники суду навчалися правилам поведінки у разі захоплення приміщення терористами, нападу на співробітників суду чи сторін під час судового засідання, потрапляння в заручники, виявленні підозрілого предмету в приміщенні та надворі, ознайомилися із небезпечними для життя та здоров’я зразками застосовуваних країною-агресоркою замаскованих вибухових пристроїв (вибухівок, мін, розтяжок).
 
 
 
Працівники підрозділу ГУ ДСНС України в Одеській області поділилися ґрунтовними знаннями щодо алгоритму дій у випадках виникнення пожежі, в разі, якщо опинилися під завалами, під час отримання сигналів про загрозу застосування або застосування хімічної зброї, фосфорних бомб, про ядерну небезпеку або ядерний вибух тощо.
Найголовніше, до чого закликали рятувальники, враховуючи власний сумний досвід – не ігнорувати сигналами небезпеки та вчасно реагувати на них, адже наше життя і здоров’я – у наших руках.
До речі, через сигнал повітряної тривоги навчання частково тривало в укритті.