flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ногу з часом! В Одеському окружному адміністративному суді запрацював інформаційний кіоск

12 березня 2015, 16:55

Технологічна новинка стала доступною для відвідувачів Одеського окружного адміністративного суду завдяки Проекту«Справедливе правосуддя» Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Інформаційний кіоск – це комп’ютеризований високотехнологічний пристрій із встановленим спеціальним програмним забезпеченням та сенсорним екраном. Кожен відвідувач суду може швидко і легко переглянути повну інформацію про список справ, призначених до розгляду в ООАС та в будь-якому іншому суді України, здійснити електронний пошук справи за номером, датою призначення до розгляду або за учасником процесу.

За допомогою комплексу громадяни можуть самостійно отримати відомості про стан розгляду справ, банківські реквізити для сплати судового збору, розташування кабінетів та зал судових засідань та багато іншої корисної інформації.

Крім цього, Інформаційний кіоск надає доступ до офіційного порталу «Судова влада України», де можна отримати повну інформацію про діяльність як Одеського окружного адміністративного суду, так і будь-якого іншого суду України, а також здійснити перехід до Єдиного державного реєстру судових рішень.
Поява інформаційного кіоску є черговим кроком на шляху покращення доступності та  відкритості правосуддя. Це зручний спосіб надати відвідувачам оперативну інформацію про діяльність суду. Переваги від використання пристрою отримують, як відвідувачі, які можуть без поспіху вивчити матеріали, що цікавлять, так і працівники суду.  Для останніх це дозволить зменшити навантаження на інформаційний центр та канцелярію суду.

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Мета проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади.. Детальнішу інформацію про проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті www.fair.org.ua.