flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Професійне навчання - запорука підвищення ефективності роботи суду

17 березня 2015, 17:53

16–20 березня 2015 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку голів та заступників голів окружних адміністративних судів. До участі у навчаннях запрошено голову  Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука.

Відкрив захід ректора Національної школи суддів України Микола Оніщук. За словами заслуженого юриста України навчання суддів буде включати новий напрямок психологічної підготовки, який покликаний допомогти суддям вирішити труднощі, пов’язані з передчасним професійним вигоранням, вербальними комунікаціями тощо. Також керівники судових установ обговорили важливі питання здійснення судочинства в Україні, механізми захисту від намагань вчинення впливу на суд,  шляхи підвищення ефективності роботи суду.

Впродовж підготовки слухачі розглянуть актуальні питання діяльності суду. Серед них:

-         Реформування судової системи. Зміни до Конституції України. Напрямки реформування законодавства.

-         Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського cуду з прав людини в практиці адміністративних судів.

-         Психологічні прийоми запобігання розвитку професійного вигорання у суддів.

-         Основі положення Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд».

-         Відновлення довіри до судової влади. Особливості застосування Закону України “Про очищення влади”.

-         Комунікації в судовій владі. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві. Судова влада та ЗМІ: забезпечення об'єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду. Моделювання проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню.

Для проведення підготовки запрошено  визначних фахівців у галузі права.  Після успішного закінчення заходу учасники отримають сертифікати Національної школи суддів України.