flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався другий етап програми з питань судового адміністрування

23 березня 2015, 11:03

23 березня у місті Києві стартував другий етап навчальної програми з питань судового адміністрування. Урочисто відкрили захід керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон, Директор програми судового адміністрування університету штату Мічиган Морін Коннер, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, а також заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Наталія Петрова.

Цікаво, що чергові навчання судових адміністраторів проводитимуть іноземні тренери спільно з найкращими випускниками першої програми, серед них керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник. Її напрацювання у сфері професійного розвитку лягли в основу однойменного курсу, до викладання якого український експерт залучена в рамках програми.

Під час сьогоднішніх лекцій слухачі пройдуть курс «Лідерство». Метою тренерів – доктора Морін І. Коннер, Івана Назарова, Оксани Устенко та Ірини Паламарчук є навчити учасників:

-          Визначати характеристики/риси ефективного лідерства,

-          Визначати ролі голови суду і керівника апарату суду у керівництві та управлінні судами,

-          Розвинути і застосовувати сильне і взаємодоповнююче лідерство,

-          Створювати і забезпечувати функціонування управлінської команди у діяльності суду, яка підтримує прийняття судових рішень, обслуговує громадськість і виконує свою місію.

Загалом, в процесі навчальної сесії, яка триватиме з 23 березня по 03 квітня,  сорок слухачів програми з судового адміністрування пройдуть підготовку з багатьох напрямків управлінської освіти, зокрема - лідерство; цілі та обов’язки судів; формування бачення і стратегічне планування; ресурси, бюджет і фінансування; управління інформаційними технологіями; зв’язки суддів з громадськістю; освіта, практичне навчання та розвиток тощо. Підсумковим етапом навчальної програми стане розробка кожним з учасників власного проекту з вдосконалення роботи суду на основі отриманих знань та навичок.

Завершиться навчання 17 червня 2015 року врученням випускникам сертифікатів.

Програма з питань судового адміністрування впроваджена Державною судовою адміністрацією  України та Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя" в співпраці з Університетом штату Мічиган. У ній взяли участь 40 керівників апаратів судів, їх заступників та працівників ДСАУ з усієї України, відібраних на конкурсній основі. Наступні 40 учасників протягом 2 тижнів (23 березня 03 квітня 2014 року) прослухають курс лекцій та напишуть творчі роботи (19 квітня – 18 травня 2015 року), в яких розроблять конкретні заходи для вдосконалення роботи своєї установи. Після перевірки робіт (18 травня – 7 червня 2015 року), учасники отримають сертифікати.