flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завтра відбудеться презентація грантової програми: «Налагодження діалогу судів та ЗМІ – шлях до порозуміння з громадськістю»

26 березня 2015, 16:24

27 березня 2015 року о 11:00 в прес-центрі інформаційного агентства «Одеса-медіа» (вул. Садова, 3, 1-й поверх) відбудеться презентація грантової програми «Налагодження діалогу судів та ЗМІ – шлях до порозуміння з громадськістю», з подальшим обговоренням у форматі круглого столу пропозицій щодо розширення взаємодії судів з цільовими аудиторіями та вдосконалення організації роботи судових установ.

В роботі круглого столу візьмуть участь голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук, голова правління ГО «Спілка юристів Одеської області» Олександр Рябець, заступник голови правління ГО «Спілка юристів Одеської області» Анатолій Яценко, член правління ГО «Спілка юристів Одеської області» Олег Ковальчук, заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Сергій Солдатов, керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник, гоова ГО "Правова та справедлива країна" Ілля Лубашев, прес-секретар Одеського окружного адміністративного суду Надія Бойко, головний спеціаліст Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Золотнікова, директор інформаційного агентства «Одеса-медіа» Олена Овчиннікова.

Метою  програми, яка впроваджується ГО «Спілка юристів Одеської області» є покращення комунікації  громадськості  з судами  на  регіональному  рівні  через використання сучасних інструментів взаємодії, сприяння  професійному  зростанню  учасників комунікації та, -  розвитку  сегменту  судової інформації в регіональному медіа-просторі. Грантова програма реалізується в період з березня по червень 2015 року за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

В рамках програми планується проведення семінарів та тренінгів для представників судових установ Одеського регіону, які сприятимуть підвищенню  комунікативних та професійних навичок прес-секретарів, необхідних для налагодження взаємодії зі ЗМІ.

Кожен захід буде присвячений актуальним темам інформаційної роботи судів. Для проведення комплексної ефективної підготовки до участі у реалізації проекту запрошено авторитетних фахівців у сфері журналістики та медіа-права, а також ораторського мистецтва, тайм-менеджменту та психології. Окрема увага буде приділена підготовці працівників апаратів судів, які найчастіше контактують з відвідувачами.

В рамках семінарів, передбачених проектом, прес-секретарі судів зможуть поглибити свої знання у сфері налагодження комунікації зі ЗМІ для забезпечення поінформованості громадян про правила, процедури та обмеження в роботі суду; вдосконалять навики написання прес-релізів та інформаційних повідомлень щодо роботи суду; отримають рекомендації щодо розповсюдження публічних документів та іншої відкритої інформації про суди; розвинуть навички щодо організації прес-заходів; обговорять пропозиції щодо розробки та впровадження ефективних комунікаційних стратегій судів.

Успішна реалізація цього проекту закладе міцні підвалини для подальшої ефективної та довгострокової співпраці судів із засобами масової інформації, яка задовольнятиме потреби суспільства в одержанні об’єктивної інформації про реальний стан судової системи. Такий діалог сприятиме покращенню розуміння представниками ЗМІ та громадськості місії і завдань суду, підвищенню іміджу судової влади та відновленню рівня довіри до вітчизняної Феміди.

За додатковою інформацією звертайтесь до пані Надії Бойко, прес-секретаря Одеського окружного адміністративного суду, за телефонами: 048-705-57-83 (093) 324-5064 або електронною поштою press-secretary@adm.od.court.gov.ua.

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Діяльність проекту ґрунтується на досягненнях попереднього проекту USAID «Україна: верховенство права», який реалізовувався з травня 2006 по вересень 2011 року . Мета проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади.. Детальнішу інформацію про проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті www.fair.org.ua або за телефоном +38 (044) 581-3303.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,7 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.