flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адміністративному суді відбулися вибори заступників голови суду

23 квітня 2015, 12:08

Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді відбулися збори суддів, на яких вирішувалося питання обрання заступників голови суду. У зборах взяли участь двадцять вісім суддів з тридцяти трьох.

Процедура обрання пройшла відповідно до норм, передбачених новою редакцією Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а саме - шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів.

До виборчого бюлетеня було внесено кандидатури суддів, які дали свою згоду балотуватися на адміністративні посади – суддя Елла Катаєва та суддя Ігор Завальнюк.

Після проведення голосування та підрахунку голосів голова лічильної комісії оголосив результати, відповідно до яких заступниками голови Одеського окружного адміністративного суду стали суддя Елла Катаєва, яка отримала підтримку двадцяти трьох колег та суддя Ігор Завальнюк, за якого віддали свої голоси 25 суддів.

Зауважимо, що такий порядок обрання суддів на адміністративні посади та звільнення з цих посад встановлено у зв’язку з прийняттям Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015 № 192-VIII. Зміни, які набрали чинності 28 березня цього року передбачають, що  голова місцевого суду та його заступники обираються на посади строком на два роки, але не більш як на строк повноважень судді.

Нагадаємо, що 31 березня за новою процедурою судді обрали голову Одеського окружного адміністративного суду. Ним став Олег Васильович Глуханчук.

Довідково. Відповідно до рішення Ради суддів України від 02.04.2015 № 34 особи, які були призначені на адміністративні посади відповідно до законодавства, що діяло раніше, є такими, що можуть бути обраними на адміністративну посаду в суді і обіймати її два строки поспіль.