flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч Голови Одеського окружного адміністративного суду з керівником проекту USAID «Справедливе правосуддя»

02 червня 2015, 12:24

30 травня в Одеському окружному адміністративному суді відбулася робоча зустріч голови суду Олега Глуханчука з керівником Проекту Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Справедливе правосуддя» Девідом Воном. У зустрічі також взяли участь радник з юридичних питань та громадянського суспільства Проекту Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Справедливе правосуддя» Ашот Агаян, менеджер із зв’язків з громадськістю Проекту Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Справедливе правосуддя»  Олена Колесніченко та керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник.

Розпочався візит з екскурсії територією та  приміщеннями Одеського окружного адміністративного суду. Під час зустрічі голова суду поділився з гостями своїми планами щодо подальшого вдосконалення роботи установи. Учасники обговорили сучасний стан судової влади в Україні, а також окреслили напрямки подальшої співпраці. 

Девід Вон повідомив, що в рамках Проекту «Справедливе правосуддя» планується розробка трьохденного курсу підготовки для новопризначених голів судів, на зразок програми з питань судового адміністрування, яка впроваджувалася Проектом для керівників апаратів та заступників керівників апаратів судів.

Іноземний експерт запросив голову Одеського окружного адміністративного суду долучитися до розробки методичного посібника для новопризначених голів суду та запропонувати теми для висвітлення. На думку голови суду, актуальними питаннями роботи судів, які слід розкрити під час тренінгу для суддів є мотивація працівників та професійний розвиток. Важливим для забезпечення ефективної роботи суду є питанням налагодження взаємодії між головою суду та керівником апарату, формування єдиної команди. Також суддя назвав основні якості, необхідні сучасному управлінцю, це: доступність, відкритість та відвертість з підлеглими.

На завершення учасники зустрічі погодилися розширити співпрацю в напрямку вдосконалення роботи судів та суддів, задля підтримки судових реформ та утвердження верховенства права в Україні.