flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду взяла участь у міжнародному форумі

08 червня 2015, 12:19

05 червня 2015 року провідні фахівців у галузі права обговорювали питання альтернативного вирішення спорів, в рамках Першого щорічного форуму «Медіація і право».

 Даний форум проводився Українською академією медіації за участю Одеської обласної групи медіації, Ради адвокатів Одеської області та за підтримки Німецького фонду міжнародного правового співробітництва IRZ.

Серед доповідачів на Форумі виступила заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва, яка  представила Досвід застосування досудового врегулювання спорів. Вона повідомила присутнім, що Одеський окружний адміністративний суд є одним з чотирьох пілотних судів України, де в рамках канадсько-українського проекту «Освіта суддів – для економічного зростання» застосовується процедура досудового врегулювання спорів за допомогою судді. Суддя розповіла, про переваги процедури, порядок застосування механізму примирення та перспективи подальшого впровадження новинки в судову практику України.

Також присутні розглянули такі теми, як: Роль медіатора у вирішенні правових спорів, Судова медіація, Медіація як інструмент для адвоката, Нотаріус як медіатор, Сучасні реалії медіації в Україні.

У якості європейського експерта виступив адвокат – медіатор, Голова комітету медіації Федеральної палати адвокатів Німеччини – Михаель Плазманн. Серед доповідачів були судді, адвокати, науковці, провідні медіатори.

Мета форуму – створення платформи для отримання та поглиблення знань про позасудове вирішення конфліктів за допомогою медіації, про розвиток медіації в Україні і у європейських державах та її застосування на практиці (особливості роботи адвоката-медіатора та нотаріуса-медіатора, судова медіація: досудове врегулювання спору суддею або ініціювання\рекомендація суддею процедури медіації та інші питання), а також для обміну досвідом між юристами, що практикують медіацію.