flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч викладачів навчальної програми із судового адміністрування

22 червня 2015, 12:36

У рамках реалізації другого етапу навчальної програми із судового адміністрування 16 червня 2015 року відбулася спільна зустріч викладачів. Участь у зустрічі взяли українські викладачі, які є випускниками першого етапу програми, та викладачі Університету штату Мічіган.

Метою заходу стало обговорення результатів підсумкових проектів учасників, розробка рекомендацій щодо подальшого розвитку викладацького складу і забезпечення сталості програм підготовки судових адміністраторів, методичне наповнення навчальних курсів.

Участь у заході взяла керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник - випускник та сертифікований тренер Навчальної програми з питань судового адміністрування. Вона представила присутнім власні напрацювання у сфері ефективного управління апаратом суду та результати впровадження грантової програми "Налагодження комунікації судів та ЗМІ - шлях до порозуміння з громадськістю".

Учасники зустрічі погодились, що набутий досвід з розробки та впровадження двох етапів Програми стане основою для запровадження програм з підвищення кваліфікації судових адміністраторів та академічних програм на загальнонаціональному рівні.

17 червня 2015 року слухачі, які успішно пройшли навчання та підготували підсумкові проекти, отримали сертифікати Університету штату Мічиган та Національної школи суддів України.

Довідково: У березні-квітні 2015 року було реалізовано другий етап програми із судового адміністрування. Навчальна програма організована Державною судовою адміністрацією України в партнерстві з Національною школою суддів України та Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" та спрямована на поглиблення знань з питань судового адміністрування.

Слухачами другого кола Програми стали 40 учасників, відібраних на конкурсній основі з числа керівників апаратів судів загальної юрисдикції, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України. Програма ґрунтується на сертифікаційній програмі судового адміністрування Університету штату Мічиган. У 2013 році Програма була успішно впроваджена вперше. У рамках другого кола її було поглиблено з урахуванням змін у сфері судового адміністрування. У березні та квітні 2015 року оновлена команда викладачів, до якої тепер залучено і випускників Програми 2013 року, провела двотижневе навчання в Києві за такими курсами:

·        лідерство;

·         цілі та обов’язки судів;

·         бачення й стратегічне планування;

·         ресурси, бюджет і фінансування;

·         управління проходженням справ;

·         управління інформаційними технологіями;

·        основні компоненти суду;

·        управління кадрами; 

·        освіта, практичне навчання і розвиток.