flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд відвідала делегація Сполучених Штатів Америки

17 травня 2012, 10:30
В рамках програми «Відкритий світ» 16 травня 2012 року  Одеський окружний адміністративний суд відвідала делегація Сполучених Штатів Америки із міста побратима міста Одеси – міста Балтимор.
Метою візиту іноземних гостей  був обмін досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.
До програми візиту  ввійшло ознайомлення учасників делегації із юрисдикцією адміністративних судів першої інстанції в Україні на прикладі Одеського окружного адміністративного суду, а також обговорення  проблем міграційної політики в Україні та США.
Іноземну делегацію представляли Річард Беннетт - окружний федеральний суддя штату Меріленд, Кетрін Карран О’Моллі – суддя округу Монтгомері, штат Меріленд, Памела Харріс – адміністратор суду округу Монтгомері, штат Меріленд, Джон Маккарті – прокурор округу Монтгомері, штат Меріленд, Мері Еленна Барбера – суддя апеляційного суду штату Меріленд, Секретарь Штату - Джон Макдонах.
З боку Одеського окружного адміністративного суду у зустрічі взяли участь заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Катаєва Елла Валеріївна, судді Одеського окружного адміністративного суду Стефанов Сергій ОлександровичЮхтенко Людмила Романівна та керівник апарату суду  Пасічник Ольга Юріївна.
Участь у дискусіях на тему «Проблеми міграційної політики в Україні та США» взяли також судді Одеського апеляційного адміністративного судуКоваль Марат ПетровичГрадовський Юрій Михайлович, представник Регіонального представництва УВКБ ООН в Україні Дмитро Плечко  та представник Одеської обласної колегії адвокатів Юрій Сиволога.
Заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Катаєва Елла Валеріївна ознайомила гостей із особливостями судоустрою України, специфікою роботи адміністративного суду, зі змінами, пов'язаними з набранням чинності Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» та виступила із доповіддю на тему: «Порядок отримання статусу біженця в Україні».
В рамках даного візиту, учасники «круглого столу» обговорили ряд актуальних питань, пов’язаних з судовим розглядом справ про надання статусу біженця, видворення іноземців і осіб без громадянства, проблем інтеграції та адаптації біженців та мігрантів, як в США так і в Україні.
Іноземні гості також мали змогу оцінити умови роботи своїх колег - суддів Одеського окружного адміністративного суду, помічників суддів та секретарів, ознайомилися з структурою та приміщенням суду, відвідали судове засідання.