flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати розгляду позовів щодо скасування реєстрації кандидатів на посаду мера

28 вересня 2015, 17:46

28 вересня Одеський окружний адміністративний суд  розглянув  два окремих  позови кандидата на посаду міського голови Рогальського Андрія Володимировича до Одеської міської виборчої комісії  про визнання  протиправними та скасування постанов про реєстрацію кандидатів на посаду міського голови Кешкентія Дениса Володимировича та Труханова Геннадія Леонідовича.

За результатами письмового розгляду позовних вимог щодо визнання протиправною та скасування постанови Одеської міської виборчої комісії Одеської області від 22.09.2015 року №17 “Про реєстрацію кандидата на посаду Одеського міського голови Кешкентія Дениса Володимировича, висунутого шляхом самовисування”, суд вирішив у позові відмовити. Було встановлено, що кандидатом на посаду міського голови Кешкентієм Д.В.  подані усі документи, передбачені ст. 40 “Про місцеві вибори”, а тому підстави, визначені ст.46 Закону України “Про місцеві вибори”,  для відмови в реєстрації кандидата на посаду Одеського міського голови Кешкентія Дениса Володимировича відсутні. Судом також не виявлено підстав для зобов’язання відповідача скасувати реєстрацію Кешкентія Д.В. кандидатом на посаду міського голови за положеннями ст.47 Закону України “Про місцеві вибори”.

 

Щодо розгляду позовної заяви про визнання протиправною та скасування постанови від 22.09.2015 року №14 “Про реєстрацію кандидата на посаду Одеського міського голови Труханова Геннадія Леонідовича, висунутого ОДЕСЬКОЮ МІСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ДОВІРЯЙ ДІЛАМ” – суд дійшов висновку, що адміністративний позов  не підлягає задоволенню, оскільки було встановлено, що ОДЕСЬКОЮ МІСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ДОВІРЯЙ ДІЛАМ” до Одеської міської виборчої комісії Одеської області подані всі документи, передбачені ст. 40 “Про місцеві вибори”, а тому підстави, визначені ст.46 Закону України “Про місцеві вибори”,  для відмови в реєстрації кандидата на посаду Одеського міського голови Труханова Геннадія Леонідовича відсутні. Судом також не виявлено підстав для зобов’язання відповідача скасувати реєстрацію Труханова Г.Л. кандидатом на посаду міського голови за положеннями ст. 47 Закону України “Про місцеві вибори”.