flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч керівництва суду з представниками місії ОБСЄ

30 вересня 2015, 13:12

30 вересня Одеський окружний адміністративний суд (ООАС) з робочим візитом  відвідали довгострокові спостерігачі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами. Зустріч провели  заступник Голови суду Ігор Завальнюк та керівник апарату суду Ольга Пасічник.  


Представники довгострокової спостережної місії ОБСЄ Бйорк Лудквіст та Беатрис Бунекамп повідомили, що протягом шести місяців вони займатимуться моніторингом виборів по півдню Одеської області. Всього в Одесі діє три довгострокові місії, а у день виборів працюватиме й короткострокова. По закінченню виборчого процесу члени місії ОБСЄ складуть протокол, що міститиме висновки ОБСЄ щодо ситуації з виборами в Україні.

Ігор Завальнюк розповів про організацію роботи Одеського окружного адміністративного суду під час виборчого процесу. Представникам місії було цікаво дізнатися про строки оскарження та  розгляду справ виборчої категорії.

Заступник Голови суду також повідомив, що на сьогодні до суду надійшло чотири  позовних  заяви, пов’язаних з виборчим процесом. Три з них стосуються реєстрації кандидатів у депутати та на посаду міського голови. На наступних етапах, імовірно, розглядатимуться справи, пов’язані з дотриманням правил ведення передвиборної агітації й оскарженням результатів виборів. Заступник Голови суду очікує, що таких справ буде багато – як і під час кожного виборчого процесу, але, на його думку, судді й апарат Одеського окружного адміністративного суду готові до такого навантаження. Також заступник Голови суду розповів про умови та строки оскарження рішень Одеського окружного адміністративного суду до апеляційної інстанції та наголосив, що у разі надходження апеляційної скарги цієї категорії справ, вона негайно передається  до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Керівник апарату суду розповіла про організацію роботи канцелярії суду щодо прийому позовних заяв, пов’язаних із виборами, про особливості розгляду та повідомлення сторін в даній категорії справ,   провела коротку екскурсію в будівлі суду, під час якої розповіла про можливості «Електронного суду», про участь суду у пілотному проекті «Досудове врегулювання спорів за допомогою судді», ознайомила із роботою інформаційного центру та продемонструвала роботу інформаційного електронного кіоску.

Спостерігачі ОБСЄ подякували представникам ООАС за гостинність.