flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди та ЗМІ: будуємо діалог

19 жовтня 2015, 14:21

Минулого тижня в Одесі пройшли два заходи, присвячені взаємодії судів зі ЗМІ – круглий стіл та тренінг. Журналісти, судді та прес-секретарі судів України вчилися вирішувати проблеми, пов’язані з висвітленням діяльності судів, а допомагали їм у цьому іноземні та вітчизняні експерти.

В обох заходах взяли участь суддя Людмила Юхтенко, керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник та прес-секретар суду Ольга Мороз.

Серед експертів – директор по зв’язках з громадськістю судів округу Колумбія Ліа Ґуровіц, журналіст Девід Ремондіні та медіа-аналітик Консультативної місії Європейського Союзу Сорен Сандерстроп. Усі експерти мають більш ніж десятирічний досвід у комунікаційній сфері, так чи інакше пов’язаної з висвітленням діяльності судів. Вони виступили з доповідями, розповіли про моделі співпраці преси і судових установ, прийняті у США та країнах Європи.

Про ситуацію в Україні доповіли Людмила Юхтенко та Ольга Пасічник. Разом з іноземними колегами вони провели практичну роботу з суддями та прес-секретарями, навчили їх писати про резонансні справи та долати кризові ситуації.

Учасники круглого столу та тренінгу обговорили питання перейняття Україною досвіду інших країн, а також проблеми, з якими стикаються вітчизняні журналісти, висвітлюючи діяльність судової влади.

Організаторами заходу виступили: Проект USAID «Справедливе судочинство», Рада суддів України, Державна судова адміністрація України, Національна школа суддів України та Консультативна місія Європейського Союзу.