flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволенні позову Олега Муратова до Одеської міської виборчої комісії

06 листопада 2015, 09:51
 

Позивач просив суд визнати протиправними та скасувати три постанови виборчої комісії, оскільки вони складені після підрахунку голосів дільничною комісією, дії якої було визнано такими, що порушують ст. 79 ЗУ «Про місцеві вибори». Це – постанови про визнання обраними депутатів Одеської міської ради, про їх реєстрацію та про скликання першої сесії новообраної міськради.

Суд з’ясував, що підсумки голосування були встановлені відповідно до протоколів районних комісій і дане рішення відповідача не було скасовано. Також визнання дій дільничної комісії такими, що порушують виборче законодавство, відповідно до ЗУ «Про місцеві вибори», не є підставою для не здійснення територіальною виборчою комісією дій щодо реєстрації депутатів та скликання сесії місцевої ради. Крім того, представник позивача не надав доказів набрання законної сили судового рішення, на яке він посилався, а тому висновки, що він містить, не могли бути використані під час розгляду справи.

Із рішенням у цій справі можна буде ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/, зазначивши у пошуку номер справи № 815/6419/15.