flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов Катерини Каіпової до Олександра Боровика

09 листопада 2015, 18:04

6 листопада Одеський окружний адміністративний суд розглянув справу за позовом Катерини Каіпової про визнання бездіяльності Олександра Боровика такою, що порушує вимоги ЗУ «Про місцеві вибори». За словами позивача, відповідач мав протягом семи днів з дня голосування подати остаточний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду, чого той не зробив. На думку Катерини Каіпової, це може свідчити про вчинення відповідачем фінансових порушень під час витрат коштів.

Представник відповідача зазначив, що документ був поданий, а те, що це було зроблено уже після спливу семиденного строку (тобто після 1 листопада) пояснив своєю участю у судових засіданнях. За його словами, коли він приїжджав до виборчої комісії, та вже не працювала. Також він звернув увагу на той факт, що до 6 листопада Одеська міська виборча комісія не оприлюднила відомостей, що містяться у фінансових звітах розпорядників поточних рахунків виборчих фондів кандидатів та місцевих організацій партій.

Суд встановив, що поданий довіреною особою Олександра Боровика звіт був підписаний 3 листопада, тобто на другий день бездіяльності, відповідно до ч. 6 ст. 71 ЗУ «Про місцеві вибори». Оскільки порушення семиденного строку подання звіту мало місце вже при його підписанні, суд не взяв до уваги аргумент представника відповідача про зайнятість.

Із рішенням суду можна буде ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/, зазначивши номер справи 815/6463/15.