flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС навчає секретарів судового засідання

03 грудня 2015, 15:04

Від того, наскільки компетентним є секретар судового засідання, безпосередньо залежить якість судових послуг. Журнал і протокол засідання, веденням яких займається секретар, мають важливе доказове значення й досліджуються при перегляді справи. Крім оформлення документів, до обов’язків секретаря входить виклик сторін у суд, участь в організації розгляду справ та інше.

Щоб підвищити рівень свого професіоналізму, секретарі судового засідання Одеського, Миколаївського та Херсонського окружних адміністративних судів, а також Одеського апеляційного адміністративного суду взяли участь у семінарі, присвяченому технічній фіксації судового процесу. Захід проводився у рамках планового навчання в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України.

Викладачем виступила заступник керівника апарату Одеського окружного адміністративного суду Валерія Косіцина. Вона наголосила, що секретар судового засідання – не технічний працівник, у його роботі не обійтися без відповідних юридичних знань.

Викладач проаналізувала типові помилки секретарів, пов’язані з веденням журналу судового засідання, та розповіла про способи їх уникнення.

Також учасники заходу дізналися про особливості роботи в програмі TrueConf, що використовується під час розгляду справ в режимі відеоконференції. Інженер с комп’ютерних систем ДП «ІСС» Валерій Болдорат продемонстрував технічні можливості програми, і показав, як з нею працювати.