flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду бере участь у міжнародній конференції, присвяченій стандартам суддівської освіти

18 грудня 2015, 14:00

Сьогодні – п’ята річниця створення Національної школи суддів України, з нагоди якої у Києві проходить міжнародна науково-практична конференція. Участь у ній беруть судді всіх юрисдикцій, судді Європейського суду з прав людини, українські та міжнародні експерти, представники міжнародних та неурядових організацій, а також голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук.

Учасники заходи обговорюють кращі світові практики суддівської освіти, діляться досвідом впровадження стандартів захисту прав людини при здійсненні правосуддя. Окрему увагу планується приділити особливостям захисту прав громадян у різних інстанціях та юрисдикціях судочинства, у тому числі через призму застосування Європейської конвенції з захисту прав людини та основоположних свобод.

Крім того, на порядку денному конференції – презентація книги «Бути суддею», яку проведуть ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон. Також планується, що Вища школа юстиції Грузії підпише угоду про співпрацю з Національною школою суддів України.

Організаторами заходу виступили Національна школа суддів України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні.