flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд працює добре – думка відвідувачів

28 грудня 2015, 15:18

Результати опитування відвідувачів суду (за методологією карток громадянського звітування)

Картки громадянського звітування (КГЗ) дещо схожі на учнівський табель: у них так само є табличка, куди вписуються оцінки. У першу колонку вносять список «предметів» – критеріїв, за якими визначаються бали, а в другу – самі бали. Тільки за КГЗ з’ясовують «успішність» не учнів, а державних установ.

Оцінюють інституції звичайні люди – їхні відвідувачі. Це, до речі, й відрізняє методологію КГЗ від опитування, в якому беруть участь і ті, хто, може, й не був в установі, про яку його питають. Така вибірка потрібна, щоб по закінченню оцінювання можна було працювати над реальними проблемами, а не тими, що з різних причин існують у головах людей.

Про реальні проблеми судової системи дізнавалися волонтери, відібрані «Творчим центром ТЦК». Протягом двох місяців вони ходили по судах Одеської області й пропонували відвідувачам оцінити роботу установ за кількома параметрами, як-то комфортність приміщень, повнота інформації, що надається судами, тощо. Одеський окружний адміністративний суд отримав відмітки «добре». 

Виміри якості

Одеський окружний адміністративний суд

Найвищі оцінки по Одеській області

Доступність суду  3,8  4,6
Зручність та комфортність  4,3  4,7
Повнота та ясність інформації  4,4  4,6
Сприйняття роботи працівників апарату суду  4,5  4,9
Дотримання термінів судового розгляду  4,4  4,7
Сприйняття роботи суддів  4,3  4,8

Звертаємо вашу увагу, що на сайті суду можна прочитати або завантажити посібник з дослідження якості роботи судів з використанням КГЗ (розділ «Електронна бібліотека»). Детальна інформація про КГЗ доступна за посиланням.