flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ООАС вивчали антикорупційне законодавство

22 січня 2016, 16:35

Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді відбулась перша лекція, присвячена антикорупційним законам. Згідно з навчальним планом, попереду ще п’ять занять з цієї теми, метою яких є поглиблення знань службовців щодо запобігання корупції.

На думку начальника відділу кадрів Алли Кисилівської, вміння орієнтуватися в законах є чи не головним «технічним» умінням державного службовця, а впевнене знання ЗУ «Про запобігання корупції», разом із совісністю працівника, є зарукою справедливого суду.

Олена Полупан, головний спеціаліст відділу кадрів, розповіла про ті положення закону, що часто неправильно розуміються службовцями, і розмежувала більшість «проблемних» понять – як-то «корупційне правопорушення» та «правопорушення, пов’язане з корупцією». Окрему увагу вона приділила обмеженням, пов’язаним з проходженням державної служби, а також наслідкам від нехтування ними.

Перша лекція з антикорупційного законодавства мала оглядовий характер, наступні заняття будуть присвячені більш вузьким аспектам і включатимуть практичну частину.