flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг для тренерів: одеситів навчатимуть розумінню

29 січня 2016, 16:36

На жаль, українські міста зовсім не пристосовані до потреб людей з інвалідністю: далеко не кожна будівля облаштована пандусом – не кажучи про суспільний транспорт. Люди з обмеженими фізичними можливостями щодня потерпають від некомфортних умов, тож, аби це змінити, кожен має робити те, що в його змозі.

З цією метою у Києві провели тренінг, де експерти з права, фізичної та соціальної реабілітації та ін. розповіли про проблеми людей з обмеженими фізичними можливостями. Знаннями, отриманими на заході, учасники поділяться в своїх містах. Так, керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник, суддя Людмила Юхтенко та помічник судді Марта Лукашик згодом проведуть тренінги в Одеській області.

Адвокат Віталій Разік розповів про правовий статус людей з інвалідністю та про те, як створити для них комфортні умови. Перш за все, слід розмежувати, якої допомоги вони можуть потребувати, а яка буде зайвою. Адже зловживання тактовністю так само погано, як і її брак.

Олена Чорнобривенко, експерт програми «Місто Вінниця – зручне для всіх», розказала про особливості спілкування з людьми з обмеженими фізичними можливостями, а доповнили її тренери Ірина Саранча та Світлана Ілліч.

Наразі очікується доповідь Ярослава Грибальського, представника Національної Асамблеї інвалідів України. Він розповість про фізичну доступність будівель та приміщень.

Тренінг проводиться у межах проекту «Розробка та впровадження навчальної програми для працівників судів щодо покращення рівня навиків спілкування та роботи з особами з особливими потребами», за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».