flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Одеського окружного адміністративного суду взяли участь у круглому столі з питань люстрації

12 лютого 2016, 15:25

Наразі в Impact Hub Odessa пройшов круглий стіл, де громадські активісти та правники обговорили практичну реалізацію положень закону «Про очищення влади».

Розгляд справ, пов’язаних зі звільненням у зв’язку з люстрацією, оскарженням відповідних рішень та відновленням на посадах входить до компетенцій адміністративних судів, тож представники Одеського окружного адміністративного суду – заступник голови суду Ігор Завальнюк та керівник апарату Ольга Пасічник – взяли участь у заході.


Ігор Завальнюк розповів про особливості розгляду справ цієї категорії та їх провадження в Одеському окружному адміністративному суді, а також презентував учасникам статистику щодо розгляду спорів цієї категорії. Як суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду, він також приділив увагу роз’ясненню деяких аспектів застосування люстраційного законодавства.

З доповідями виступили й інші учасники заходу, зокрема голова правління ГО «Спілка юристів Одеської області» Олександр Рябець, координатор люстраційної комісії Одеської області Ігор Ганджумянц, директор ТОВ «ЮА РЕЗАЛТ» Дмитро Сторожук та голова ГО «Правозахисне товариство “Співдружність”» Валерій Головко. Вони розповіли про важливі для України судові рішення та результати процедури очищення влади за минулий рік, питання взаємодії органів держвлади та громадськості.

Участь у круглому столі також взяли представники ДФС Одеської області і Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Захід організований громадською організацією «Спілка юристів Одеської області» та спрямований на підвищення обізнаності громадян в питаннях люстрації і вдосконалення законодавства у сфері очищення влади.