flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники суду зустрілись з громадськими активістами

17 лютого 2016, 16:31

Минулого року волонтери, відібрані «Творчим центром ТЦК», провели опитування відвідувачів 27 судів Одеської області. Його результати згодом обговорили на круглому столі, де чи не найпопулярнішим було питання щодо впровадження судами отриманих рекомендацій. І дійсно, без дій, які б слідували за обговоренням, в подібних опитуваннях не було б жодного сенсу.

Щоб уникнути ситуації, коли рекомендації так і залишаються на папері, громадська організація «Центр соціальної адаптації», за сприяння проекту USAID «Справедливе правосуддя», розпочала роботу проекту, спрямованого на покращення судових послуг.

Сьогодні відбувся перший захід проекту – інформаційно-навчальна відеоконференція для ознайомлення з методологією дослідження виконання рекомендацій, участь у якій взяла Ольга Пасічник, керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду. Крім того, представники організації відвідали суд, де провели фокус-групу з працівниками суду.

За словами Ольги Пасічник, проектом планується нагляд за тим, чи прислухаються суди до думки громадськості та відвідувачів зокрема, чи працюють у напрямку підвищення комфорту закладу. Нагляд буде здійснюватись шляхом моніторингових візитів та анкетувань керівників апаратів.

Як відмітив голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук, даний проект сприятиме покращенню доступності суду та більш відповідальному ставленню працівників до своєї роботи.

Якщо вас цікавить дослідження якості роботи, можете завітати до нашої «Електронної бібліотеки», де представлено кілька посібників з теми.