flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорюють, чи прислухаються суди до громадськості

21 квітня 2016, 13:59

Наразі в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду триває круглий стіл на тему «Стан виконання рекомендацій, наданих судам Черкаської та Одеської областей за результатами опитувань відвідувачів судів за методикою карток громадянського звітування».

Вітальним словом відкрив захід голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук:

Взаємодія громадськості і судів, проведення опитувань відвідувачів сприяють зміцненню довіри до судів. Суди покликані захищати людей, а тому ми маємо дбати про своїх відвідувачів. Одеський окружний адміністративний суд завжди відкритий для громадян, але, працюючи, виконуючи свою роботу, ми можемо не помічати, що, наприклад, інформація про роботу суду знаходиться зависоко і людина з обмеженими фізичними можливостями не може її прочитати. Тому саме надання рекомендацій щодо покращення нашої роботи від громадськості є надзвичайно важливим. Завдяки таким опитуванням ми вдосконалюємось та стаємо кращими.

Представники громадських організацій та судів обмінюються практичним досвідом реалізації опитувань у судах. За результатами останнього дослідження, проведеного ГО «Центр соціальної адаптації», якість роботи більшості судів в цілому перебуває на належному рівні; водночас, у кожної установи є свої проблеми, усунення яких вже розпочато. Так, у багатьох судах встановлені автоматизовані системи пошуку інформації про судовий процес, облаштовані кімнати для заповнення заяв та інших документів, організовано навчання працівників суду для покращення комунікативних навичок з громадянами.