flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Співпраця судів з громадськістю прискорює позитивні зміни на декілька років»

19 травня 2016, 17:59

Про це заявила керівник апарату ООАС Ольга Пасічник на міжнародній конференції у Гаазі

За її словами, Одеський окружний адміністративний суд вже не перший рік співпрацює з громадськими організаціями та активістами, результатом чого стали позитивні зміни умов перебування в суді. Цьому сприяли регулярні опитування відвідувачів, по завершенню яких суд отримав цінні рекомендації щодо покращення своєї роботи. Ольга Пасічник розповіла про методологію, за якою проводили опитування, та висловила думку щодо важливості прислухання до громадськості.


«Будь-які подібні дослідження допомагають керівникам звернути увагу на речі, що можуть упродовж років залишатися поза полем їхнього зору, при цьому будучи очевидними для людей, не задіяних у судовій системі. Тому часто співпраця з громадськістю прискорює позитивні зміни на декілька років», – підсумовує Ольга Пасічник.

Вона також представила учасникам конференції результати власної ініціативи – програми «Налагодження діалогу судів та ЗМІ …», реалізованої спільно з ГО «Спілка юристів Одеської області» та за партнерства з Проектом USAID «Справедливе правосуддя». У межах програми навчання проходили прес-секретарі 38 судів Одеської області, а їхніми викладачами були досвідчені журналісти, експерти з PR та комунікацій.

«Ми вдячні Проекту USAID за сприяння у реалізації програм, спрямованих на розвиток судової системи, та втілення прогресивних перетворень, необхідних сьогодні».

Участь у конференції беруть судді, юристи та фахівці різних галузей з 50 країн світу.