flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорюють роль ВРЮ та спецсудів в реформі судочинства

23 травня 2016, 14:55

Суддя ООАС розповіла, як службовці місцевого самоврядування можуть захистити свої права у суді


Серед учасників заходу – судді Одеського окружного адміністративного суду Марія Аракелян, Олена Соколенко та Катерина Танцюра

Обговорення відбувається у межах дводенного семінару, спрямованого на підвищення ефективності господарських та адміністративних судів. Потреба в цьому виникла через зміни у законодавстві, і тепер доцільно переосмислити окремі питання роботи спецсудів.

Учасники семінару розглянуть розмежування юрисдикцій судів, роль ВРЮ у світлі судової та конституційної реформ. Вони також проаналізують процес відбору кандидатів на посаду судді, формування та визначення суддівських компетенцій, звільнення з посади та притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, завтра учасники заслухають доповідь судді Одеського окружного адміністративного суду Олени Соколенко, яка розкаже про свідків у адміністративному процесі.

Підсумком семінару стане набір рекомендацій, застосовуючи які, судді зможуть ефективно виносити судові рішення, що сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань.

Захід організований за підтримки Програми розвитку комерційного права, яка надає навчальні та консультаційні послуги суддям, правникам та представникам інших професій перехідних країн.