flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі проходить форум «Медіація та право»

03 червня 2016, 12:11

Увага! (Інформація щодо прийому документів у період складних погодних умов)


Участь у заході бере заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва

Під час форуму спеціалісти в галузі права обговорять розвиток медіації в Україні та Європі, застосування процедури в юридичній практиці та особливості медіації за участі суддів та адвокатів. Учасники заходу зможуть поглибити свої знання за темою, нагальність у чому зумовлена можливістю прийняття закону «Про медіацію».

На форумі доповідатимуть європейські та українські експерти-правники, серед яких і заступник голови ООАС, суддя Елла Катаєва. Досвідом позасудового врегулювання спору також поділяться Едгар Ізерманн, президент Вищого суду землі в м. Брауншвейг у відставці, Норберт Вольф, Генеральний прокурор Генеральної прокуратури у м. Брауншвейг (Німеччина), Михайло Смокович, суддя та заступник голови Вищого адміністративного суду України та інші.

Нагадаємо, що в середині травня Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Раді прийняти за основу проект закону «Про медіацію» № 3665. Згідно з ним, процедуру будуть застосовувати у цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних спорах, а також в кримінальних провадженнях та справах щодо адміністративних правопорушень. При цьому участь у процедурі є добровільною, а посередником може бути як професійний медіатор, так і суддя.