flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС Ігор Завальнюк взяв участь в обговоренні реформування адмінюстиції

16 червня 2016, 11:12

Збір за звернення з касаційною скаргою у низці справ не підлягає перерахунку, – Верховний Суд


Учора у місті Дніпро відбувся круглий стіл, де обговорювалось питання реформування адміністративної юстиції. Учасниками заходу були судді з різних областей – зокрема і Ігор Завальнюк, заступник голови Одеського окружного адміністративного суду та суддя-спікер.

Під час обговорень він порушив питання невиконання органами влади рішень суду, що, на його думку, можливе через відсутність в законодавстві потрібних механізмів. Так, недостатньо врегульовано судовий контроль в частині впливу на дискреційні повноваження органів влади, тобто на ті повноваження, спосіб здійснення яких обирає сам орган. Саме відсутність такого контролю, на думку Ігоря Завальнюка, призводить до того, що порушене органами влади право важко реально захистити.

Доповідачами на заході виступили Михайло Смокович, заступник голови Вищого адміністративного суду, Микола Козюбра, експерт Координатора проектів ОБСЄ в Україні, та інші. Вони розповіли про перспективи адміністративного судочинства в Україні, необхідні зміни в законодавстві та вимоги до судді адміністративного суду.