flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС відвідали експерти українсько-канадського проекту, присвяченого суддівській освіті

01 липня 2016, 15:49

ООАС звернувся до відділу примусового виконання рішень, щоб захистити права мешканців гуртожитку


Юристи Карл ДеФарія та Юлія Седик провели зустріч з головою Одеського окружного адміністративного суду Олегом Глуханчуком та його заступником Еллою Катаєвою. Разом з керівництвом суду вони обговорили результати впровадження процедури досудового врегулювання спорів, розпочатого ще у 2013 році. Тоді Одеський окружний адміністративний суд став одним з пілотних судів, що почали надавати послуги з досудового вирішення спорів в Україні.

Олег Глуханчук підкреслив важливість даної процедури, зазначивши, що її роль не зводиться до додаткового способу вирішення конфліктів. Досудове вирішення спорів зможе стати інструментом підвищення рівня довіри до судової влади, але для цього слід врегулювати це питання на законодавчому рівні.

«Важливо, що переговори відбуваються без звичного судового формалізму. Процес не фіксується технічними засобами, у ньому не використовуються атрибути судової влади, а його формат суттєво відрізняється від судового засідання. Крім того, суддя виступає лише посередником між сторонами, направляє їх і підказує правові та вигідні для обох сторін варіанти вирішення спору».

Зустріч відбулась у рамках оцінювання українсько-канадського проекту «Суддівська освіта – для економічного розвитку».