flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект Twinning: підготовка майбутніх тренерів

08 квітня 2013, 14:59

             В рамках реалізації проекту Twinning “Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні», з 1 по 5 квітня 2013 року в місті Києві у Національній школі суддів України відбувся семінар для працівників апаратів суду на тему “Методика викладання  у сфері адміністративного судочинства», який організовано та проведено спільно з Вищим адміністративним судом України та Проектом Twinning “Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».

Мета даного заходу – підготувати тренерів з числа працівників апарату суду, які в подальшому будуть проводити навчальні семінари та тренінги з працівниками апарату адміністративних судів з питань забезпечення діяльності суду.

Тренерами даного заходу виступили  суддя Верховного адміністративного суду Литви Віргіліус Валанчус та консультант Національної судової адміністрації Швеції з питань навчання Анна Крістіна Санделін.

З 5 днів навчальної програми майбутні тренери опанували різноманітні стилі навчання та викладання, керування дискусіями, ознайомилися із стандартами управління якістю діяльності судів, керівними принципами управління часом при відправленні правосуддя, а також особливості реалізації лідерських якостей в процесі побудови зовнішніх та внутрішніх відносин у суді.

Завершальним етапом семінару став захист учасниками самостійно розроблених тренерських програм.  

Від Одеського окружного адміністративного суду навчання по програмі “Методика викладання  у сфері адміністративного судочинства» успішно пройшли керівник апарату Пасічник Ольга Юріївна та головний спеціаліст апарату Асауляк Олена Віталіївна.