flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали учні "Школи молодого юриста"

25 жовтня 2016, 19:19
 
13 жовтня 2016, 11:43

Увага! (Інформація щодо прийому документів у період складних погодних умов)

 

ДО СУДУ ЗАВІТАЛИ УЧНІ «ШКОЛИ МОЛОДОГО ЮРИСТА»

21 жовтня до Одеського окружного адміністративного суду завітали учні «Школи молодого юриста», яка нещодавно відкрилась у Національному університеті «Одеська Юридична Академія».

Керівник апарату суду Пасічник Ольга провела для юних відвідувачів екскурсію будівлею суду, під час якої було висвітлено інформацію про суд як організацію, його структуру та функції основних підрозділів. В ході ознайомлення з роботою суду, присутні також дізналися і про правила поведінки, яких неухильно потрібно дотримуватися, перебуваючи в судовому засіданні, а також про права та обов’язки учасників процесу, функції секретаря судового засідання і судового розпорядника. Захоплюючою частиною екскурсії була можливість майбутніх правознавців бути присутніми на судовому засіданні, де вони наочно побачили процес судового розгляду спору, що викликало у молодих юристів неабияку зацікавленість та захоплення.

Після короткої ознайомчої лекції керівника апарату суду та головного спеціаліста, відбулось жваве обговорення,під час якого учні висловили власні думки щодо основних принципів діяльності суду, серед яких визначною стала: почути та зрозуміти кожного. Ці слова надихають та додають впевненості, що вже сьогодні ми формуємо нове бачення про суд, про справедливість і верховенство права! Школярі, які самостійно та свідомо обирають майбутню професію правника – це наші послідовники, це наше майбутнє, це справжня юридична еліта! Адже, як ми змогли впевнитися, юні майбутні юристи мають чітке уявлення про права та свободи людини та їх захист у суді.

По закінченню знайомства для учасників «Школи молодого юриста» проведено вікторину, в якій найактивніших було нагороджено пам’ятними подарунками.

Сподіваємося, що така зустріч не стане останньою! Бажаємо успіхів у навчанні та маємо надію на плідну співпрацю у майбутньому!

Загалом День відкритих дверей для учнів «Школи молодого юриста» відбувся в позитивній атмосфері та, як свідчать результати анкетування школярів, сподобався всім учасникам. 

Ми вдячні викладачам Національного Університету «Одеська Юридична Академія» та координаторам «Школи молодого юриста» за цікаву зустріч та їх роботу як у напрямку передачі теоретичних, так і практичних знань своїм студентам і слухачам! Такі студенти надалі проходять практику в суді і на конкурсній основі стають працівниками Одеського окружного адміністративного суду - справжніми професіоналами.