flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява прес-служби ООАС щодо поширення недостовірної інформації у ЗМІ

09 листопада 2016, 19:26
 
08 листопада 2016, 12:00

Щодо режиму роботи Одеського окружного адміністративного суду

 

Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді розпочався розгляд справи за позовом Барановської Г.Б. до комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту Державної реєстрації Міністерства юстиції України, Міністерства юстиції України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Затоківська селищна ради Білгород – Дністровської міської ради Одеської області, приватний нотаріус, Вернигора Н.В. (№815/5876/16) про скасування висновку комісії, скасування наказу та зобов’язання вчинити дії, а також справи за позовом Барановської Г.Б. до державного реєстратора Сватівської районної державної адміністрації Луганської області, т.в.о. Затоківського селищного голови – секретаря Затоківської селищної ради -Вернигори Н.В., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Затоківська селищна ради Білгород – Дністровської міської ради Одеської області, про визнання протиправними та скасування реєстраційних дій від 06 жовтня 2016 року № 1552107002500022 (№815/5877/16).

До початку розгляду справ у засобах масової інформації були поширені повідомлення, що місять неправдиві звинувачення судді Одеського окружного адміністративного суду в упередженості та прихильності до однієї зі сторін проваджень. Ці заяви є безпідставними та такими, що можуть створювати тиск на суд у процесі прийняття рішень.

Вважаємо за необхідне спростувати необґрунтовані звинувачення у бік судді та роз’яснити вимоги закону щодо строків та порядку прийняття процесуальних рішень. Барановська Г.Б. уже зверталася до Одеського окружного адміністративного суду із зазначеними позовами, які були в подальшому відкликані представником позивачки. Про це йдеться у повідомленні на офіційному веб-сайті суду за посиланням: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/menu1/news/305653/.

Згідно ст. 108 КАС України, позовна заява повертається, якщо позивач до відкриття провадження у адміністративній справі подав заяву про її відкликання. Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду.

08 листопада 2016 року дані адміністративні позови повторно надійшли до суду. Автоматизованою системою документообігу було визначено новий склад суду для їх розгляду.

Питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом трьох днів з дня надходження позовної заяви до суду. Разом із вказаними позовними заявами до суду були подані клопотання про забезпечення позову, які згідно процесуального законодавства, розглядаються не пізніше наступного дня після їх одержання. Тому дата та час судових засідань, призначені з чітким дотриманням вимог закону.

Звертаємо увагу ЗМІ та громадськості, що задля об’єктивного висвітлення розгляду справ та запобігання поширенню недостовірної інформації сторонами конфлікту, на сайті суду здійснюватиметься публікація інформаційних повідомлень про хід судових засідань. Крім того, ви маєте змогу отримати додаткову інформацію у відповідальної особи за телефоном: (048) 705-57-83 Надія Бойко.