flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд зупинив провадження у справах щодо Затоки

09 листопада 2016, 19:45
 
09 листопада 2016, 19:26

Заява прес-служби ООАС щодо поширення недостовірної інформації у ЗМІ

 

Сьогодні Одеський окружний адміністративний суд розпочав розгляд справи (№815/5876/16) за позовом Барановської Г.Б щодо оскарження висновку комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту Державної реєстрації Міністерства юстиції України та Наказу Міністерства юстиції України, якими скасовано реєстрацію позивача в якості керівника та підписанта Затоківської селищної ради Білгород-Дністровської міської ради Одеської області.

У судовому засіданні за участю представників відповідача - комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту Державної реєстрації Міністерства юстиції України та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог - представників Затоківської селищної ради Білгород – Дністровської міської ради Одеської області та Вернигори Н.В., суд розглянув клопотання про забезпечення позову. Позивач просив суд заборонити Вернигорі Н.В. вчиняти будь-які дії та приймати рішення до розгляду спору по суті.

Суд заслухав пояснення представників сторін, звернув увагу на співмірність негативних наслідків від вжиття заходів забезпечення позову з тими негативними наслідками, які можуть настати в результаті невжиття цих заходів, а саме можливе порушення інтересів територіальної громади селища Затока та виніс ухвалу про відмову у задоволенні клопотання.

З метою всебічного, повного та об'єктивного розгляду всіх обставин справи, які мають значення для вирішення спору, суд задовольнив клопотання позивача про витребування додаткових доказів, а саме – матеріалів реєстраційної справи, на підставі яких і було вчинено оскаржувані дії та зупинив провадження по справі.

Наступне судове засідання відбудеться 01 грудня о 14.30.

Крім того, в Одеському окружному адміністративному суді відбулося слухання іншої справи (№815/5877/16) за позовом Барановської Г.Б., - до державного реєстратора Сватівської районної державної адміністрації Луганської області, тимчасово виконуючого обов’язки Затоківського селищного голови – секретаря Затоківської селищної ради - Вернигори Н.В., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Затоківська селищна ради Білгород – Дністровської міської ради Одеської області.

Позивач звернулася до суду з проханням визнати протиправними та скасувати реєстраційні дії від 06 жовтня 2016 року, якими в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено відомості про те, що секретарем та тимчасово виконуючим обов’язки голови Затоківської селищної ради є Вернигора Н.В.

Також представник позивача заявив аналогічне клопотання про забезпечення адміністративного позову, у задоволенні якого суд відмовив.

За клопотанням сторін, суд зупинив провадження у справі до 07 грудня 10.00.