flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ООАС Елла Катаєва перебуває з навчальним візитом у Страсбурзі

10 листопада 2016, 14:14
 
10 листопада 2016, 12:55

Голова ООАС взяв участь у прес-конференції щодо стану незалежності правосуддя в Україні

 

09 листопада 2016 року розпочався дводенний навчальний візит представників української правової спільноти до Європейського суду з прав людини (м. Страсбург, Французька Республіка).

Захід здійснюється в рамках проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя», що впроваджується Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці з Верховним Судом України, Вищим адміністративним судом України та Національною школою суддів України за фінансової підтримки Уряду Канади.

Представляє Одеський окружний адміністративний суд у складі української делегації заступник голови суду Елла Катаєва, яка є розробником та викладачем стандартизованого навчального курсу із застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини у Національній школі суддів України.

В ході візиту українські правники ознайомлюються з організацією і функціонуванням Європейського суду з прав людини, обговорюють питання врахування практики Суду при здійсненні адміністративного судочинства в Україні, проводять зустрічі з його представниками, зокрема із суддею ЄСПЛ від України Ганною Юдківською.

В межах візиту планується здійснити огляд останніх рішень Великої Палати ЄСПЛ, практики ЄСПЛ щодо відсутності у держави фінансових ресурсів для забезпечення соціальних гарантій та виконання взятих на себе зобов'язань за Конституцією та законами; практики ЄСПЛ щодо конфіскації доходів від корупційних злочинів. Також українські гості ознайомляться з методами роботи Комітету міністрів Ради Європи та Відділу виконання рішень ЄСПЛ в процесі виконання рішень ЄСПЛ, обговорять проблеми та перспективи справ проти України, зобов’язання держав у частині забезпечення права на ефективний засіб правового захисту.