flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеського окружного адміністративного суду не зупиняються на досягнутому і в черговий раз підвищують рівень кваліфікації

22 листопада 2016, 14:41
17 листопада 2016, 10:04

Одеський окружний адміністративний суд відвідали студенти ОДУВС


Вчора, 21 листопада, розпочався 5-денний курс підготовки для підвищення кваліфікації суддів окружних адміністративних судів, який триватиме до 25 листопада.

У навчанні беруть участь: заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Ігор Завальнюк, судді Вадим Андрухів, Любов Токмілова, Марія Аракелян, Ярослава Балан, Оксана Вовченко, Світлана Корой, Михайло Кравченко, Петро Марин, Нінель Потоцька, Сергій Стефанов, Олег Стеценко, Олег Білостоцький, Олена Соколенко.

    

Для ефективного проведення лекцій запрошені досвідчені судді: Лариса Зуєва, Ірина Турецька, Олександр Золотніков, Юрій Градовський, Любов Гончар, Оксана Бойко, Людмила Волкова, Володимир Кравчук та Людмила Юхтенко.

Під час підготовки слухачі розглядають принципи адміністративного судочинства як гарантії захисту прав людини, проблемні питання дисциплінарної відповідальності судді, особливості розгляду адміністративних спорів, пов’язаних із застосуванням податкового законодавства.  

Окрему увагу зосереджено на питанні щодо мистецтва правового письма та процесуального документування. Також судді ознайомляться із судовими рішеннями в адміністративних справах та особливостями розгляду спорів щодо осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту. Інформація щодо психологічної адаптації до професії судді та запобігання розвитку професійного вигорання є дуже актуально та цікавою.

Окрім того, під час проведення тренінгу розглядатимуться такі теми: «Антикорупційне законодавство та практика його застосування» та «Розгляд земельних спорів у адміністративних судах».

По завершенню навчання судді висловлять думку щодо тем, які викликали найбільший інтерес та отримають сертифікат проходження підготовки.