flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС виховує правову культуру молодих українців

24 листопада 2016, 16:28
22 листопада 2016, 14:41

Судді Одеського окружного адміністративного суду не зупиняються на досягнутому і в черговий раз підвищують рівень кваліфікації


За новими знаннями сьогодні до Одеського окружного адміністративного суду завітали учні 10 класу навчально-виховного комплексу «Гімназія №2».

Задля формування уявлення про сутність діяльності судів та специфіку роботи саме окружного адміністративного суду, працівники апарату ділитися знаннями та досвідом з юними відвідувачами.

Розпочалося наше знайомство з екскурсії будівлею суду. Помічник судді Марта Лукашик розповіла школярам про призначення адміністративної юстиції та які справи розглядає суд. У свою чергу, головний спеціаліст апарату суду Анна Ігнатьєва представила роботу інформаційного центру та продемонструвала функціонал комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду». Далі допитливі гості відвідали архів та дізналися про особливості зберігання та видачі справ, а ще мали можливість оглянути архівні бокси, ідея використання яких була запозичена у судів Польщі.

 

Аби зрозуміти як відбувається судовий процес, учні завітали на імпровізоване судове засідання, яке провела суддя Катерина Танцюра за участі працівників апарату суду. По закінченню розгляду справи суддя ще раз звернула увагу учасників заходу на процесуальні моменти здійснення судочинства, роз’яснила суть продемонстрованого спору та відповіла на запитання.

Наостанок діти отримали в подарунок Основний Закон - Конституцію України та заповнили анкети, в яких поділились враженнями від зустрічі.