flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС відвідали студенти

26 листопада 2016, 17:30
25 листопада 2016, 18:33

ООАС захистив працівника митниці, якому незаконно оголошено догану та виявив грубе порушення закону в діях начальника Одеської митниці Юлії Марушевської


Днями до Одеського окружного адміністративного суду завітали студенти другого курсу Судово-адміністративного факультету Національного університету «Одеська юридична академія». Вихованці закладу разом з викладачем кафедри конституційного права Яніною Грабовою вивчали особливості організації роботи адміністративного суду.

Впродовж зустрічі гості мали можливість поринути в атмосферу судочинства: дізнатися про роботу канцелярії суду, інформаційного центру, архіву, а також бути присутніми на імпровізованому судовому засіданні з розгляду адміністративної справи.

Ми охоче ділимося своїм досвідом з підростаючим поколінням та допомагаємо краще зрозуміти майбутню професійну сферу. Тому Дні відчинених дверей в ООАС проводяться регулярно.

На цей раз суддя Катерина Танцюра провела для студентів модельне судове засідання за матеріалами дійсної судової справи. Предмет спору був обраний з урахування спеціалізації студентів, а саме - питання про законність відмови особі у наданні статусу біженця. Після розгляду справи суддя розповіла про роль Конституції України в адміністративному судочинства та звернула увагу учасників заходу на процесуальні аспекти здійснення судочинства, роз’яснила суть продемонстрованого спору та відповіла на запитання.

Зі слів юних правників, даний захід є дуже цікавим та корисним. Оскільки він допомагає усвідомлювати всю важливість розуміння своїх прав та обов’язків, демонструє, як застосовуються академічні знання на практиці.

Наостанок студенти отримали в подарунок примірники Конституції України та заповнили анкети, в яких поділились враженнями.

Одеський окружний адміністративний суд сприяє правовій освіті та дбає про виховання молоді у дусі поваги до закону та прав людини.