flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Нове правосуддя» об’єднує громадськість та суди

29 листопада 2016, 17:42
26 листопада 2016, 17:30

ООАС відвідали студенти


Сьогодні в місті Києві відбувся круглий стіл на тему: “Співпраця судової влади та громадянського суспільства” метою якого є налагодження діалогу між представниками судової влади та громадянським суспільством задля обміну досвідом та майбутньою співпрацею. Досвід та напрацювання Одеського окружного адміністративного суду представила Надія Бойко.

Круглий стіл об’єднав представників громадськості і суду з різних регіонів країни для зміцнення суддівської незалежності та самоврядування, підвищення підзвітності й прозорості судової влади, та розширення можливостей доступу до правосуддя та захисту прав людини.

Участь у заході взяли керівники найактивніших регіональних громадських організацій, а саме: голова ГО “Спілка юристів Одеської області” Олександр Рябець, голова БФ “Право і демократія” Андрій Бурий, виконавчий директор ГО “Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги” Віталій Місяць, та керівник проектів СОМГО “Європейський вимір” Роман Сухоставець.

Судову владу за круглим столом представляли: суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Олександр Кравець, суддя апеляційного суду Сумської області Віталій Бойко, член Ради суддів України - суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич та прес-секретар Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид.

У ході роботи обговорювалися різні організаційні моделі партнерства та їх ключові принципи. Учасники визначали сильні та слабкі сторони співпраці та потенційні шляхи втілення протягом наступного року.

Захід здійснюється в рамках програми «Нове правосуддя», яка в період з жовтня 2016 року до лютого 2021 року має на меті надання методичної та організаційної підтримки судовій гілці влади, Уряду, Парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та ґрунтує свою діяльність на здобутках Агенства США з міжнародного розвитку ( USAID). Ця програма здійснює надання консультацій судовій владі щодо експертної допомоги в організації та проведенні конкурсного добору суддів та працівників суду, підвищення підзвітності та прозорості у системи координації роботи з антикорупційними органами, та у підвищенні контролю з боку громадянського суспільства та незалежних ЗМІ.