flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник керівника апарату ООАС бере участь у форумі захисників права на доступ до інформації

08 грудня 2016, 14:27
08 грудня 2016, 11:25

В ООАС триває розгляд справи щодо скасування запису про реєстрацію секретаря Затоки


Сьогодні в Києві відбувається п’ятий форум захисників права на доступ до інформації. Обмінюється досвідом та ідеями щодо спільної розробки стратегій, спрямованих на покращення доступу до інформації з громадськими активістами заступник керівника апарату суду Надія Бойко.

Форум об’єднав представників державних органів, журналістів, громадських активістів, адвокатів, які мають широку практику у справах з доступу до інформації та учасників Мережі захисників права на доступ до інформації.

Відкрили захід директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко, посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, заступник голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович та керівник національних програм Посольства Швеції в Україні Ольга Сєдова.

Під час зустрічі учасники у форматі панельної дискусії обговорять питання судової практики вирішення справ та стану виконання законодавства у сфері доступу до публічної інформації, проблемні питання імплементації в нашій країні. Також присутні проаналізують судові справи Європейського суду з прав людини та обміняються досвідом успішних судових справ у сфері доступу до публічної інформації. Крім того, провідні фахівці нададуть поради, спрямовані на покращення доступу до інформації в України.

Також в межах форуму буде презентовано посібник для громадських активістів з питань судового оскарження порушень права на доступ до публічної інформації.

Захід організований Центром демократії та верховенства права за підтримки уряду Швеції.