flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закликав до примирення сторін конфлікту навколо Затоки

12 грудня 2016, 18:37
09 грудня 2016, 16:49

ООАС формує майбутню юридичну еліту


Сьогодні Одеський окружний адміністративний суд продовжив розгляд справи (№815/5876/16) щодо оскарження висновку комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту Державної реєстрації Міністерства юстиції України та наказу Міністерства юстиції України. Даними актами скасовано реєстрацію Барановської Г.Б. в якості керівника та підписанта Затоківської селищної ради Білгород-Дністровської міської ради Одеської області та фактично встановлено, що секретарем та тимчасово виконуючим обов’язки голови є Вернигора Н.В.

За ініціативи суду у судове засідання з’явились позивач - Барановська Г.Б. та третя особа - Вернигора Н.В. Суд перейшов до розгляду справи по суті. Заслухавши пояснення сторін, суд зауважив, що Кодекс адміністративного судочинства України дає можливість сторонам примиритись на будь-якій стадії процесу. Оскільки тривалий спір щодо невизначеності легітимності повноважень вказаних осіб впливає на жителів селища Затоки та з урахуванням того факту, що рішення суду може позначитися на правах представників територіальної громади, суд запропонував сторонам процесу розглянути питання щодо укладення мирової угоди.

Суд нагадав, що саме народ є джерелом влади в Україні, та громадяни делегували своїм обранцям повноваження вирішувати питання місцевого значення. Крім того суд закликав сторін відкинути власні амбіції та подумати про інтереси жителів селища Затоки, які сьогодні розділені на два табори та найбільше потерпають від конфлікту.

Також суд витребував у відповідача додаткові докази та оголосив перерву до 16.00 15 грудня 2016 року.