flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС завершив розгляд справи щодо Затоки

15 грудня 2016, 17:50
 
15 грудня 2016, 16:12

Самовідданість справі не залишається не поміченою


15 грудня 2016 року Одеським окружним адміністративним судом частково задоволено позов у справі про скасування висновку комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту Державної реєстрації Міністерства юстиції України та Наказу Міністерства юстиції України, якими скасовано реєстрацію Барановської Г.Б. в якості керівника та підписанта Затоківської селищної ради Білгород-Дністровської міської ради Одеської області.

Колегія суддів постановила - скасувати оскаржуваний Наказ Міністерства юстиції України та зобов’язати центральний орган виконавчої влади внести запис про зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі на підставі даного рішення суду. В іншій частині позовних вимог відмовити.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що оскаржуваний Наказ Міністерства юстиції України було видано всупереч вимогам Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань». Оскільки Законом передбачено, що Міністерство юстиції України та його територіальні органи відмовляють у задоволенні скарги, у разі наявності інформації про судове провадження у зв’язку із спором між тими самими сторонами, з такого самого предмета і тієї самої підстави.

Таким чином, суд встановив, що на час розгляду скарги Міністерством юстиції України існувало судове провадження (№815/5352/16) щодо скасування реєстраційних дій стосовно керівника та підписанта

Затоківської селищної ради Білгород-Дністровської міської ради Одеської області Барановської Г.Б. http://reyestr.court.gov.ua/Review/62053445

Також суд звернув увагу на грубе порушення Закону державним реєстратором, який не вніс електронні копії документів, що підтверджують реєстраційні дії до Єдиного державного реєстру.