flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ООАС відвідали Херсон задля чергового підвищення кваліфікації

17 січня 2017, 14:30
 
11 січня 2017, 16:45

Заступник голови ООАС Ігор Завальнюк взяв участь у телепрограмі, присвяченій обговоренню діяльності Вищої ради правосуддя

 

Сьогодні в Херсонському окружному адміністративному суді пройшов семінар для суддів адміністративних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: “Реалізація принципів верховенства права в адміністративному судочинстві – ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод”.

Участь у навчанні від Одеського окружного адміністративного суду взяли судді: Олег Білостоцький, Любов Токмілова та Маргарита Цховребова.

З вітальним словом до учасників звернувся директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець.

Суддя у відставці, тренер Національної школи суддів України Антоніна Фадєєнко у своїй лекції окреслила автономне значення конвенційних положень, зокрема зупинилася на таких поняттях як: «верховенство права», «демократичне суспільство», «справедливість», «закон» та «законність», «свавілля» як антипод законності та судового розсуду.

Крім того, суддя у відставці висвітлила аспекти імплементації рішень Європейського суду з прав людини в національній практиці на прикладі роботи Херсонського окружного адміністративного суду та Апеляційного суду Одеської області.

Адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна більш детально розповіла про застосування національними судами України на практиці таких принципів як: доступність до суду, незалежність та безсторонність.

Змістовним та цікавим для правників було практичне заняття в групах, з теми «Юрисдикційного конфлікту», під час якого були детально розглянуті основні аспекти розмежування юрисдикцій, правових висновків Верховного Суду України та Європейського суду з прав людини щодо конфлікту юрисдикцій в Україні.

Учасники семінару мали змогу висловити свої думки щодо обговорюваних питань та подякували доповідачам за чудову нагоду отримати корисну інформацію та практичні навички, які допоможуть у майбутньому.

Наприкінці навчання суддям були вручені сертифікати про проходження підготовки.

Судді Одеського окружного адміністративного суду беруть участь у подібних заходах на постійній основі, оскільки зацікавлені в розвитку якісного судочинства та імплементації європейського досвіду у національну судову практику.