flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ООАС взяли участь у міжнародній конференції, присвяченій протидії BEPS

27 січня 2017, 15:33
 
25 січня 2017, 11:00

ООАС оголосив перерву по справі щодо зонування Одеси

 

Сьогодні в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася міжнародна конференція на тему: «АнтиBEPS регулювання в Україні та ЄС», організована Асоціацією податкових радників спільно з Асоціацією адміністративних суддів.

Від Одеського окружного адміністративного суду участь у заході взяли судді: Любов Токмілова та Олег Білостоцький.

Програмою заходу було передбачено проведення двох пленарних засідань, під час яких проаналізовано основні тенденції деофшоризації бізнесу, а також вплив правил BEPS на національні податкові системи.

Поділилися із учасниками своїм досвідом українські та іноземні фахівці з міжнародного оподаткування, представники законодавчої, виконавчої та судової гілок влади.

Зокрема, у конференції брали учать кращі правники України – к.ю.н., віце-президент Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів, суддя Вищого адміністративного суду України Наталія Блажівська, д.ю.н., Заступник Голови Вищого адміністративного суду України, Вчений секретар Науково-консультативної ради при Вищому адміністративному суді України, секретар Пленуму Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович та заслужений юрист України, Президент Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, суддя Конституційного Суду України у відставці Олександр Пасенюк.

Вітальним словом відкрив конференцію та ознайомив з програмою заходу д.ю.н., професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, експерт Taxlink, Президент Асоціації податкових радників Данило Гетманцев.

Під час першого пленарного засідання професор, доктор права, суддя Вищого адміністративного суду Республіки Польща Бартош Войцеховський окреслив теоретичні і практичні аспекти ухилення від оподаткування.

Його співвітчизник професор, доктор права, суддя Вищого адміністративного суду Республіки Польща Криштоф Вініярскі розкрив тему: «Контраверсії щодо включення в польську податкову систему пункту про попередження ухилення від податків». У своєму виступі суддя зазначив, що у 2015 році збитки бюджету Польщі від ухилення від оподаткування склала приблизно 14 млрд злотих. Навіть дрібні підприємці намагаються уникати оподаткування, щоб конкурувати на ринку, але така ситуація є неприпустимою.

Своїм баченням шляхів вдосконалення трансфертного ціноутворення в призмі BEPS та перспектив для України під час другого засідання ділився з колегами начальник відділу перевірок трансфертного ціноутворення Департаменту аудиту Державної фіскальної служби України Микола Мішин.

Окрім того, про реакцію окремих юрисдикцій на автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки представив увазі присутнім юрист компанії Arzinger Денис Сіюшов.

Завершив та підсумував конференцію своїм виступом віце-президент Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Богдан Санін, який подякував усіх присутніх за участь та вручив подяки промовцям сьогоднішнього події.

Подібні заходи сприяють організації ефективного правосуддя, оскільки податковий та регуляторний простір швидко та масштабно змінюється, постійне навчання обмін практичним досвідом з міжнародними експертами є абсолютною необхідністю для професійного розвитку. Відповідно правильне тлумачення та застосування податкового законодавства є надзвичайно важливим для суддів та юристів-практиків.