flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові розпорядники ООАС підвищують професійну майстерність

08 лютого 2017, 13:11
 
27 січня 2017, 15:33

Судді ООАС взяли участь у міжнародній конференції, присвяченій протидії BEPS

 

В понеділок в Одесі розпочалась п’ятиденна підготовка судових розпорядників місцевих та апеляційних судів, яка буде тривати до 10 лютого.

Участь у навчанні від Одеського окружного адміністративного суду беруть: Максим Дубеневич та Павло Рикін.

Для проведення занять запрошені судді, працівники апарату судів та викладачі університетів Одеської області, серед яких викладачами є і суддя Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко та помічник судді Марта Лукашик.

За тиждень підготовки лектори розкриють такі теми: гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя, статус працівників служби розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів, покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю та участь судових розпорядників в судових засіданнях по справах різних категорій та їх статус.

Окрім цього, судові розпорядники підвищать рівень обізнаності з питань психологічних аспектів поведінки працівників служби розпорядників, зокрема за специфікою виконання службових обов`язків та засобів оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду.

Помічник судді Приморського районного суду м. Одеси Ольга Лещенко розгляне з присутніми питання щодо прав та обов’язків, які покладаються на судових розпорядників, у тому числі під час проведення закритого судового засідання, вжиття заходів щодо обмеження входу до зали судового засідання сторонніх осіб та порядком складання протоколів про адміністративне правопорушення. Окрім цього, помічник судді розповість про дії розпорядника у разі виявлення факту пошкодження державного майна (майна суду) учасниками судового процесу під час розгляду справи в залі судового засідання.

Під час занять суддя Апеляційного суду Одеської області Наталія Грідіна ознайомить слухачів з порядком доставки до суду особи, щодо якої вжито заходів безпеки та опанують правила проведення інструктажу для особи, яка знаходиться під захистом.

Також, учасники підготовки отримають інформацію щодо психології поведінки працівника служби судових розпорядників зі сторонами, дій судових розпорядників в екстремальних ситуаціях та шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду. Зокрема, на цю тему професор кафедри політології Одеського національного політехнічного університету, доктор педагогічних наук, професор Алла Семенова проведе групові заняття із моделюванням конкретних ситуацій.

Начальник ТУ ДСА в Одеській області Володимир Куценко в інтерактивній формі розповість судовим розпорядникам про судову владу та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів. У своєму виступі він висвітлить існуючі проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та разом з розпорядниками змоделює допуск до судового процесу засобів масової інформації.

На завершення слухачі разом з суддею Одеського апеляційного господарського суду у відставці, кандидатом юридичних наук Михайлом Сидоренком розглянуть етичні основи судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду.