flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС допомагає судами ставати доступнішими

09 лютого 2017, 10:38
 
08 лютого 2017, 15:15

ООАС зупинив провадження по справі щодо зонування Одеси для надання додаткових доказів

 

Вчора, в рамках підготовки судових розпорядників відбувся семінар «Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю».

Захід спрямований на вдосконалення комунікаційних навичок судових розпорядників під час взаємодії з людьми з особливими потребами та сприяння належному забезпеченню їхнього доступу до правосуддя.

Для ефективного засвоєння матеріалу лекторами семінару були запрошені працівники судів Одеського регіону. Серед доповідачів були і працівники Одеського окружного адміністративного суду - суддя Людмила Юхтенко та головний спеціаліст суду Марта Лукашик.

Суддя розповіла про комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю. В свою чергу Марта Лукашик порушила питання щодо соціологічного портрету та правового статусу цієї категорії людей.

Надзвичайно корисними для слухачів став виступ заступника керівника апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Ірини Паламарчук. Вона розповіла про нагальну проблему сьогодення - фізичну доступність будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

В межах навчання судові розпорядники відпрацювали практичні завдання та висловили думки щодо можливостей покращення доступності судових послуг для громадян.

По закінченню семінару відбулось анкетне опитування слухачів та вручення сертифікатів про успішну участь у підготовці.