flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява прес-служби Одеського окружного адміністративного суду

14 лютого 2017, 15:17
 
10 лютого 2017, 15:10

Заступник голови ООАС взяла участь у розробці психологічного курсу для суддів

 

Сьогодні голова Одеського окружного адміністративного суду провів відкриту зустріч з журналістами та представниками громадськості щодо інциденту, який трапився у суботу (11 лютого 2017 року) за участі працівників національної поліції. З метою об’єктивного та правдивого висвітлення обставин події, припинення розповсюдження викривленої та недостовірної інформації, суддя висловив власну позицію щодо ситуації.

Голова суду заявив, що інформація, зазначена у повідомленні на сайті «Українська правда» та в подальшому поширена низкою засобів масової інформації не відповідає дійсності. У новині йдеться про те, що він кермував транспортним засобом у нетверезому стані. Насправді суддя за кермом автомобіля не перебував, а знаходився на пасажирському сидінні. Крім того, достовірність відео, розповсюдженого через мережу YouTube, викликає сумніви. Запис відтворюється не з початку події, є фрагментарними, тобто нарізкою із різних кадрів, що відображають упереджену позицію щодо учасників інциденту, порушуючи презумпцію невинуватості, гарантовану статтею 62 Конституції України.

Таким чином, ми вважаємо оприлюднення даного відео протиправним та здійсненим з метою дискредитації голови суду, який зарекомендував себе принциповою та непохитною позицією, а також умисними діями, спрямованими на підривання авторитету судової влади. Оскільки голова суду не є власником, а також не кермував даним транспортним засобом, звинувачення у вчиненні ним адміністративного правопорушення є безпідставними. Правову оцінку діям учасників пригоди буде надано компетентними органами.

Одеський окружний адміністративний суд зацікавлений у об’єктивному висвітленні ситуації та звертається до всіх представників ЗМІ з проханням у майбутньому утриматися від оприлюднення неперевірених та недостовірних даних, а також передчасних та несправедливих висновків.

Прес-служба ООАС