flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя - спікер ООАС – кандидат до Вищої ради правосуддя

16 лютого 2017, 18:23
 
15 лютого 2017, 19:01

Суддя-спікер ООАС прокоментував невиконання судового рішення КП ЖКС «Північний»

 

14-15 березня 2017 року позачерговий З'їзд суддів України обере своїх представників до Вищої ради правосуддя. Кандидатом до нового конституційного органу суддівського врядування є суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду Ігор Завальнюк.

Ігор Вікторович народився в Херсонській області. Закінчив загальноосвітню школу із золотою медаллю.

У 1999 році закінчив факультет правознавства Херсонського державного педагогічного інституту. Паралельно навчався на інженерно-педагогічному факультеті того ж вузу, який закінчив в 2000 році.

У 2001 році закінчив факультет перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Херсонського державного педагогічного університету, отримав базову вищу юридичну освіту.

У 2002 році закінчив Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, отримав кваліфікацію «юрист».

У 2000-2002 рр. працював на посадах державного виконавця, старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Дніпровського районного управління юстиції у місті Херсоні.

У 2002-2005 рр. - Помічник голови Комсомольського районного суду міста Херсона.

У 2005 році призначений на посаду судді Одеського окружного адміністративного суду у межах п'ятирічного строку,а у 2010 році безстроково обраний суддею в тому ж суді.

У 2014-2017 рр. зборами суддів двічі обирався на посаду заступника голови Одеського окружного адміністративного суду.

У лютому 2016 року обраний суддею-спікером.

Протягом 2013-2014 рр., а також в 2016 році викладав в Одеському регіональному відділенні НШСУ.

Нагороджений почесною грамотою Національної школи суддів України та грамотою Ради суддів адміністративних судів України.

Працює над кандидатською дисертацією. Одружений та має двох дітей.

З повним текстом автобіографії та іншими документами, наданими суддею для участі у виборах можна ознайомитись за посиланням http://www.vru.gov.ua/add_text/169.

Вже наступного тижня, 22 лютого, суддя візьме участь у інформаційному марафоні, де висловить свою позицію щодо мотивів самовисування до складу новоствореного органу та відповість на питання.

Нагадаємо, що відповідно до прийнятих змін до Конституції в Україні діятиме Вища рада правосуддя, яка утворюється шляхом реорганізації Вищої ради юстиції і має стати ключовим органом, що візьме на себе відповідальність за якість судової влади. Вища рада правосуддя діє в Україні на постійній основі та покликана забезпечувати незалежність судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством, формування доброчесного та високопрофесійного корпусу суддів, додержання норм Конституції і законів України, а також професійної етики в діяльності суддів і прокурорів.

Новостворений орган складатиметься з двадцяти одного члена, з яких десятьох обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці шляхом таємного голосування, двох призначає Президент України, двох обирає Верховна Рада України, двох обирає з’їзд адвокатів України, двох обирає всеукраїнська конференція прокурорів, двох обирає з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.