flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ООАС відбулася робоча зустріч з Головою ВККСУ Самсіним І.Л.

03 червня 2013, 16:44

           

             01 червня 2013 року в Одеському окружному адміністративному суді відбулася робоча зустріч Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Самсіна Ігоря Леоновича з суддями Одеського окружного адміністративного суду. Участь в заході взяли Голова Одеського окружного адміністративного суду Глуханчук Олег Васильович, судді - Токмілова Любов Миколаївна, Юхтенко Людмила Романівна,  Стефанов Сергій Олександрович, Бжассо Наталія Володимирівна, Вовченко Оксана Андріївна, Завальнюк Ігор Вікторович, Катаєва Елла Валеріївна, Аракелян Марія Мінасівна, Андрухів Вадим Васильович та керівник апарату суду Пасічник Ольга Юріївна.

В ході зустрічі були обговорені такі нагальні питання діяльності суду як впровадження процедури досудового врегулювання спорів в Одеському окружному адміністративному суді в рамках реалізації кандасько-українського проекту «Суддівська освіта - для економічного зростання», а також здійснення суддями Одеського окружного адміністративного суду наставництва кандидатам на посади суддів, що проходять  на базі суду визначену законом процедуру підготовки.

В ході проведення обговорення зазначених питань Самсін І.Л. наголосив на тому, що метою проекту «Суддівська освіта - для економічного зростання» є  сприяння формуванню сприятливих умов для розвитку української еконо­міки шляхом підвищення рівня компетентності судових органів відповідно до потреб бізнесу, і зауважив на необхідності проведення на­вчання суддів, які будуть задіяні в реалізації цього проекту, а саме щодо впровадження процедури досудового врегулю­вання спорів. На його думку, такі судді повинні мати великий практичний досвід роботи. Також він вважає, що корисним було б проведення навчань для суддів з практичними психолога­ми, з представниками суб'єктів владних повноважень, в ході яких судді змогли б опанувати такі корисні навички, які б допомогли їм більш ефективно проводити переговори зі сторонами в рамках процедури з досудового врегулювання спорів.

Стосовно здійснення суддями Одеського окружного адміністративного суду наставництва Самсін І.Л. звернув увагу присутніх суддів на наступне. Оскільки основною метою стажування кандидатів на посади суддів є оволодіння кандидатами на посаду судді сучасними методами і формами організації обраної ними професії судді, то завдання суддів-наставників полягає в тому, щоб допомагати їм формувати професійні уміння та навички на базі вже отриманих теоретичних знань, сформувати здатності до прийняття самостійних рішень під час виконання конкретної роботи в реальних умовах та виховати потребу систематично поновлювати свої знання та вміло застосовувати їх у своїй практичній діяльності.