flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС завершив розгляд справи щодо скасування запису про реєстрацію секретаря Затоки

30 березня 2017, 18:22
 
29 березня 2017, 14:07

Активне дозвілля успішних працівників ООАС

 

Сьогодні, 30 березня у відкритому судовому засіданні Одеський окружний адміністративний суд розглянув справу за позовом Барановської Г.Б. до державного реєстратора Сватівської районної державної адміністрації Луганської області, т.в.о. Затоківського селищного голови – секретаря Затоківської селищної ради – Вернигори Н.В., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Затоківська селищна рада Білгород – Дністровської міської ради Одеської області про визнання протиправними дій та скасування реєстраційної дії від 06 жовтня 2016 року № 15521070025000227.

Заслухавши пояснення представників сторін та дослідивши наявні в справі письмові докази, суд постановив: адміністративний позов задовольнити в повному обсязі: скасувати реєстраційну дію про внесення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань змін до відомостей про юридичну особу, що не пов’язані зі змінами в установчих документах,а саме відомостей щодо секретаря та тимчасово виконуючого обов’язки голови Затоківської селищної ради – Вернигори Н.В., вчинену 06.10.2016 року державним реєстратором Сватівської районної державної адміністрації Луганської області Купріяновою Г.М., про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань внесений запис № 15521070025000227. Крім того, суд визнав протиправним дії тимчасово виконуючого обов’язки Затоківського селищного голови – секретаря Затоківської селищної ради – Вернигори Н.В. щодо подання нею документів державному реєстратору Сватівської районної державної адміністрації Луганської області Купріяновій Г.М. для внесення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань вищезазначених відомостей.

Окремою ухвалою суд зобов’язав директора Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України вжити заходи щодо усунення причин та умов, що сприяли встановленому судом порушенню та повідомити про вжиті заходи Одеський окружний адміністративний суд не пізніше одного місяця після надходження ухвали.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти днів, ознайомитися з ним можна на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.